Сало виходить красиве і смачне. Якщо ніколи так не готували, то обов’язково спробуйте. Рекомендуємо!
Продукти:
- 1 кг сала з м’ясним прошарком,
- 2 головки часнику,
- 3 ст. л. чорного меленого перцю (без верху).
Для розсолу:
- 2 жменьки цибульної шкірки,
- 5 чорносливин,
- 2 лаврові листки,
- 200 г солі,
- 2 ст. л. цукру
Як приготувати сало:
Всі інгредієнти розсолу залийте 1 л води, доведіть до кипіння.
Тим часом ретельно вимийте і висушіть сало, розріжте його на 2 шматки.
Викладіть сало в маринад і варіть 25 хвилин з моменту закипання на середньому вогні.
Залиште охолоджуватись прямо в розсолі на ніч.
Часник зітерти з перцем. Сало вийміть з маринаду, обсушити, натріть часниковою сумішшю.
Загорніть кожен шматочок в харчову плівку.
Якщо плануєте з’їсти сало протягом тижня, зберігайте в холодильнику, а для більш тривалого зберігання помістіть в морозилку.