Ніякого борошна та цукру. Десерт, який можна їсти хоч кожен день.
Інгредієнти для десерту:
- вівсяні пластівці – 120 г;
- молоко – 240 мл;
- яйця – 2 шт.;
- банани – 2 шт.;
- ванілін – дрібка;
- какао-порошок – 40 г;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- грецькі горіхи;
- шоколадна крихта;
- молочний шоколад – 100 г.
Приготування
У вівсяні пластівці заливаємо 200 мл гарячого молока, залишаємо набухати протягом 10 хвилин. У цей час розбиваємо у миску яйця.
Очищаємо банани від шкірки і перетворюємо на пюре.
Банани разом із ваніліном викладаємо в миску з яйцями та перемішуємо. Просіюємо в яєчну суміш какао-порошок, змішуємо.
Висипаємо в какао суміш розпушувач, знову перемішуємо. Виливаємо в масу вівсяні пластівці з охолодженим молоком, з’єднуємо інгредієнти.
Змащуємо форму для випікання вершковим маслом, виливаємо туди тісто. У тісто кладемо волоські горіхи, посипаємо шоколадною крихтою.
Випікаємо десерт при 180 градусах 15-20 хвилин.
Подрібнюємо шоколадну плитку у дрібну крихту. Розтоплюємо шоколад у гарячому молоці, вливаємо у кондитерський мішок.
Робимо нехитрий візерунок на десерті.
Як результат ми отримуємо простий шоколадний десерт до чаю.
Замість волоських горіхів можна використовувати інші види горіхів, до цієї випічки підходить майже все.