Ковбаса домашня
Фарш м’ясний (свинячий) – 3 кг
Часник (головка) – 4 шт
Перець червоний пекучий (мелений)
Майоран
Спирт (96%) – 3 ст. л.
Сіль – 85 г
На 1 кг фаршу приблизно 28 гр солі (це дуже важливо), я постійно роблю з 3 кг м’яса, нам вистачає до наступного разу …
Отже: 3 кг м’яса перекрутити на ковбасну сітку, додати 84 -85 гр солі, через м’ясорубку (дрібну сітку) перекрутити 4 голівки чищеного часнику, поперчити чорним перцем (я сиплю на око) червоним солодким і червоним гострим… все ретельно перемішати на 5 годин, періодично перемішуючи, щоб сіль, часник та перці розчинилися по всьому м’ясу.
Як пройде 5 годин, я з цього фаршу смажу одну маленьку котлетку, для того, щоб зрозуміти, чого не вистачає, але пробувати потрібно в холодному вигляді, в гарячому багато виходить, це потрібно врахувати …Якщо в котлеті всього достатньо, то я у фарш додаю майоран і три столові ложки спирту 96% (спирт дає м’ясу почервоніння), назад все ретельно перемішую і починаю напихати м’ясо в кишки, вм’ясорубку вкручую трубочку для кишок і надягаю на цю трубочку зав’язую ниткою один кінець і починаю наповнювати … коли все зроблено, тобто ковбаски готові, то проколюю їх в деяких місцях голкою, щоб пішло повітря …
Доба провисить, знімаю і ніжними рухами качалкою катаю ковбаски так, щоб вони набули трохи сплюсненого вигляду, це надає їм гарного вигляду, потім знову вішаю і мінімум через тиждень можна пробувати, має висохнути.СМАЧНОГО!!!!!