«Помідори, квашені з цукром» за рецептом родича із Херсону

Смак у таких помідорів відрізняється від звичайного яскравішим ароматом і насиченістю, пікантною гостротою.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • Помідори, 8 кг;
  • Вода, 5 л;
  • Сіль, 350 г;
  • цукор, 5 ст.л;
  • Перець гострий, 2 шт;
  • Часник, 10 зубчиків;
  • Хрін корінь, 1 шт;
  • Перець солодкий, 1 шт;
  • Листя смородини, вишні, малини, хрону.

Процес приготування

Для зручності маринування беремо 10 л ємність.

Помідорки вибирайте щільних сортів, які не перестигли, не м’які, без пошкоджень.

Добре миємо помідори і залишаємо стікати.

Накриваємо помідори зеленню і обов’язково листям хрону – вони перешкоджають появі плісняви.

У розсолі розчиняємо цукор і заливаємо у помідори.

Кришку прикриваємо, але не закриваємо щільно.

Порада : якщо ставимо в тепле місце, то помідори будуть готові через 4 дні. Якщо хочете, щоб помідори простояли у вас усю зиму – ставимо у прохолодне та темне місце. Готові вони будуть за місяць і стоятимуть вони дуже довго.

Я завжди роблю пару порцій – одну ми з’їдаємо одразу, а другу – залишаємо на зиму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.