Смак у таких помідорів відрізняється від звичайного яскравішим ароматом і насиченістю, пікантною гостротою.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- Помідори, 8 кг;
- Вода, 5 л;
- Сіль, 350 г;
- цукор, 5 ст.л;
- Перець гострий, 2 шт;
- Часник, 10 зубчиків;
- Хрін корінь, 1 шт;
- Перець солодкий, 1 шт;
- Листя смородини, вишні, малини, хрону.
Процес приготування
Для зручності маринування беремо 10 л ємність.
Помідорки вибирайте щільних сортів, які не перестигли, не м’які, без пошкоджень.
Добре миємо помідори і залишаємо стікати.
Накриваємо помідори зеленню і обов’язково листям хрону – вони перешкоджають появі плісняви.
У розсолі розчиняємо цукор і заливаємо у помідори.
Кришку прикриваємо, але не закриваємо щільно.
Порада : якщо ставимо в тепле місце, то помідори будуть готові через 4 дні. Якщо хочете, щоб помідори простояли у вас усю зиму – ставимо у прохолодне та темне місце. Готові вони будуть за місяць і стоятимуть вони дуже довго.
Я завжди роблю пару порцій – одну ми з’їдаємо одразу, а другу – залишаємо на зиму.