Будьте пильні! Якщо при варінні супу, утворюється велика кількість піни — це означає … 😲😲😲😲😲

удьте пильні! Якщо при варінні супу, утворюється велика кількість піни — це означає:

Зазвичай ми заливаємо м’ясо холодною водою і, чекаючи на закипання, відразу починаємо знімати пінку. Пінка на поверхні бульйону є ні що інше, як білок, що згорнувся.

При нагріванні в холодній воді білки, що розчинилися, і мінеральні солі переходять у воду, а при закладанні м’яса в киплячу воду залишаються переважно в самому м’ясі.
Якщо ви варите м’ясо, не потребуючи наваристого бульйону, то кладіть його в окріп, для того, щоб отримати хороший бульйон, починайте варіння із закладки м’яса в холодну воду. Не поспішайте знімати пінки – вони мають харчову цінність і необхідні для користі бульйону. До речі, щоб пластівці піни не спокушали вас, киньте в каструлю головку цибулі – білок згорнеться і піна перестане підніматися.

Також потрібно звернути увагу, що піна може бути біла (це у випадку як описано вище) і темна. Так ось, це темна кров і чи варто знімати темну пінку вирішувати Вам.
І ще трохи хитрощів при приготуванні супу:

1) Якщо ви ненароком пересолили бульйон, опустіть в нього жменьку рису, загорнуту в марлю.
2) Необхідно пам’ятати, що якщо м’ясо варити на сильному вогні – воно буде смачнішим, ніж бульйон, а якщо на слабкому – бульйон вийде смачніше.
3) Розсольник можна варити як на м’ясному, так і на рибному та грибному бульйонах.
4) Додавати сіль до м’ясного бульйону потрібно за півгодини до готовності м’яса, рибний – на початку варіння, а грибний – за кілька хвилин до готовності.
5) Якщо піна в бульйоні опустилася на дно, необхідно додати склянку холодної води, а після того, як піна підніметься – зняти її.
6) Пам’ятайте, що холодна вода погіршує смак бульйону, а окріп – ні.
7) Підфарбовування бульйону відваром лушпиння цибулі підвищує також його поживність.
😎 Смакові якості м’ясного бульйону покращаться, якщо додати в кінці варіння в нього товчений часник.
9) Після того, як суп приготований, потрібно вийняти з нього лавровий лист.
10) Перед тим, як процідити рибний бульйон, йому потрібно дати настоятися протягом 20 хвилин.
11) Якщо додасть в суп пасероване борошно, то він вийде густішим і вітамін С не зруйнується.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.