складові
- Баклажан
- 10 шт.
- Помідор
- 10 шт.
- Болгарський перець
- 10 шт.
- Цибуля
- 10 шт.
- Чорний перець (горошком)
- 10 шт.
- Соняшникова олія
- 1 скл.
- Цукор
- 100 г
- Сіль
- 2 ст. л.
- Оцет
- 3 ст. л.
- Часник
- 10 зубів.
Приготування
- Добре промийте всі овочі. Баклажани наріжте великими кубиками, залийте холодною водою і залиште на півгодини.
- Помідори розріжте на 4 частини, цибулю наріжте півкільцями, а болгарський перець і часник крупними кубиками.
- Злийте воду з баклажанів. Змішайте всі овочі в каструлі, додайте олію, сіль і цукор. Встановіть каструлю на вогонь і готуйте овочі, періодично помішуючи їх. Доведіть до кипіння, а потім тушкуйте під кришкою 30 хвилин. Під час приготування додайте чорний перець горошком.
- Додайте до овочів часник та оцет. Перемішайте та варіть ще 5 хвилин.
- Зніміть каструлю з вогню, а салат розкладете по стерилізованим банкам. Закрийте банки кришками, переверніть, укутайте та залиште до повного остигання.
Якщо під час гасіння овочів ви бачите, що рідини недостатньо, можна додати трохи води. Закочувати салат із овочів на зиму можна в будь-які банки. При зазначеній кількості інгредієнтів виходить 10 півлітрових банок або 5 літрових. Не забудьте заздалегідь простерилізувати тару.