Неймовірно смачно та корисно – все це про запечені яблука.
Запечені яблука – смачний та один із найкорисніших десертів. Він є доволі простим у приготуванні, однак має чимало варіантів. Так, яблука можна запікати з медом, з сиром, з корицею, у листковому тісті
Яблука, запечені з медом
- Яблука – 2 шт.
- Мед – 1 ст.л.
- Кориця – 1 ч.л.
- Вершкове масло – 10 г
Яблука помити, розрізати на половинки. Видалити з кожної половинки серцевину.
Викласти яблука у жаростійку форму. Посипати корицею та полити медом.
Зверху викласти по невеликому шматочку вершкового масла. Накрити форму з яблуками фольгою і відправити у розігріту до 180°C духовку на 30 хвилин. При цьому слід періодично перевіряти їх на готовність.
Подавати такі яблука можна з кулькою морозива і карамеллю.
Запечені яблука з сиром
- Яблука – 4 шт.
- Сир – 150 г
- Родзинки – 30 г
- Курага – 5-7 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – за смаком
- Курагу та родзинки залити гарячою водою на 10-15 хвилин. Порізати курагу невеликими шматочками.
Змішати сир з цукром та яйцем. Додати родзинки і курагу, перемішати.
Яблука помити, вирізати з них насіннєву коробочку.
У серединку кожного яблука покласти сир з родзинками та курагою.
Запікати яблука з сиром у попередньо розігрітій до 180 °C у духовці близько 20 хвилин. Потім дістати й остудити.
Запечені у тісті яблука
- Яблука – 4 шт.
- Листкове тісто – 500 г
- Мелена кориця – 2 ч.л.
- Цукор – 4 ст.л.
- Яйця – 1 шт.
- Вода – 1 ст.л.
- Варене згущене молоко – 8 ст.л.
Листкове тісто розморозити. Розігріти духовку до 200°C.
Змішати цукор із корицею. Збовтати яйце з столовою ложкою води.
Яблука вимити, просушити й очистити від шкірки. Видалити плодоніжки і серцевину. Вмочити яблука у суміш кориці та цукру.
Тісто розкачати, щоб вийшов довгий прямокутник. Нарізати його вздовж на 9 смуг.
Склеїти смуги по дві, змастивши один край водою.