ропонуємо найцікавіший рецепт приготування огірків, які за смаком виходять як малосольні. Родина буде в захваті від такої закуски.
Інгредієнти:
- Свіжі огірки;
- Парасольки кропу 2 шт.;
- Лавровий лист 2 шт.;
- Чорний перець горошком;
- Зубки часнику 2 шт.;
- Лист чорної смородини 4 шт.;
- Листки вишні 4 шт.;
- Корінь хрону чи листя;
- Листя дуба 3 шт.
Розсіл:
- Питна вода 3 л.;
- Цукор пісок 200 гр.;
- Кухонна сіль 100 гр.;
- Пігулки аспірину 3 шт.;
- Лимонна кислота 2/3 ч. л.
Спосіб приготування:
- Залийте огірки холодною водою й дайте так трохи постояти, помийте їх та обріжте кінчики.
- Візьміть чисту банку й на дно покладіть приправу та листя з коренями й порізаними зубками часнику.
- Таких має бути дві штуки, після вкладіть щільно огірки.
- Для розсолу в киплячій воді розчиніть цукор з сіллю та залийте киплячою рідиною огірки.
- Дайте постояти близько 20-30 хвилин та злийте назад в каструлю.
- В банки з огірками додайте по 1,5 пігулки аспірину та 1/3 ч. л. лимонної кислоти.
- Розсіл знову доведіть до кипіння та залийте ним огірки.
- Банки закатайте стерильними кришками, переверніть та вкутайте теплою ковдрою.
Приємного апетиту!