Ліниві пиріжки 5-хвилинки із зеленою цибулею і яйцем: коли немає часу, готую цей перекус для всієї сім’ї
Все змішала з начинкою і посмажила на сковороді – рецепт виручить коли захотілося пиріжків, а готувати окремо тісто і начинку немає часу. Виходить смачно, смажити можна навіть на сухій сковороді (якщо вона з хорошим покриттям). Начинку можна змінювати на свій смак, кожен раз новий смак.
Інгредієнти:
Кефір 500 мл.
Вода 60 мл.
Цукор 2 ч. л.
Сіль 1-1.5 ч. л.
Яйця 2 шт.
Олія 3 ст. л.
Борошно 450 г
Сода 5 г ( 0.5 ч. л. )
Начинка:
Варені яйця 3-4 шт.
Зелена цибуля
Приготування:
Кефір для рецепта бажано добре нагріти.
У теплий кефір додати теплу воду.
Додати цукор, я додаю 2 ч. л. (тісто солодким не буде).
Додаю сіль, сіль кладіть за смаком. Так як в сьогоднішній начинці у мене немає солі я в тісто додаю 1.5 ч. л.
Якщо у Вас в начинці буде присутній сир або ковбаса, тоді кількість солі скорочуйте.
Додати яйця.
Влити олію і добре перемішати.
Просіяти частину борошна, перемішати.
В решту борошна додати соду і просіяти в тісто.
Зверніть увагу на консистенцію тіста, воно досить густе. Якщо тісто приготуєте негусте, в процесі смаження Ваші заготовки піднімуться, а після смаження опадуть.
Прямо в тісто додаю начинку. У мене зелена цибуля і варені яйця. Якщо є сир можна додати, буде ще смачніше.
У сковороду додати зовсім небагато олії, можна готувати на сухій сковороді.
Тепер заготовки можна приготувати у вигляді оладок.
Можна перекласти тісто в кондитерський мішок і зрізати куточок.
Часу багато не відніме, але тоді ваші заготовки будуть більше схожі на пиріжки.
Готувати на середньому вогні по 2-2.5 хвилини з кожного боку. Звідси і назва “П’ятихвилинки”.
Можна готувати під закритою кришкою, тільки на вогні нижче середнього, орієнтуйтеся по своїй плиті і сковороді.
Виходить смачно з будь-начинкою.
Приготуйте, це навіть не рецепт, а ідея, що приготувати на перекус, на швидку руку.
Смачного.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!
Друзі, якщо ви бачите дописи, то ставте вподобайки, для мене це важливо Дякую всім за розуміння та підтримку
Джерело: https://filizhanka.top/linyvi-pyrizhky-5-hvylynky-iz-zelenoyu-tsybuleyu-i-yaytsem-koly-nemae-chasu-hotuyu-tsey-perekus-dlya-vsiei-sim-i