Перепробувала багато рецептів, але зупинилася на найпростішому: без стерилізації, без повторного варіння, смачно та просто. Ділюсь рецептом у коментарі

Цей простий рецепт компоту без варіння повторної та стерилізації я використовую вже понад 15 років. Компот добре до літа наступного зберігається, навіть у шафі кухонній. Готувати його із різних ягід можна.

Влітку найпопулярніший напій – це ягід свіжих компотик. Однак я в каструлі його рідко варю. Натомість я роблю таке:

Ягоди вимиваю і сушу, після них по чистих банках розкладаю. Зазвичай застосовую банки 3-літрові. Звісно, ​​попередньо стерилізую і кришки, і банки.

Додаю цукор (приблизно склянку), регулюючи його у смаку. Зазвичай кладу близько 150 г, але якщо використовую кислу вишню, додаю більше цукру. Обов’язково додаю 2/3 чайної ложки лимонної кислоти.

Заливаю все окропом крутим. Як тільки закипить вода, ягоди одразу заливаю і тут же банки закручують кришками.

Перевертаю банки кілька разів, щоб цукор розчинився повністю.

Залишаю під ковдрою банки до охолодження повного, що займає зазвичай два-три дні. Після – компот прибираю в льох. Якщо немає льоху, зберігаю у шафі кухонній.

Все літо я такі компотики готую. Завдяки цьому у мене жодна ягідка не пропадає!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.