Закуска – просто знахідка!Сьогодні готуємо рулет з кабачків. Цей рулет можна використовувати як основу для різних начинок.


Спосіб приготування:
Беремо 2 кабачки молодих, хвостики видаляємо і натираємо на терці великої.

Перекладаємо кабачки натерті в миску, солимо їх і залишаємо на 10-15 хвилин.

У цей час готуємо тісто. У миску 3 яйця вбиваємо, додаємо сіль та мелений чорний перець за смаком, злегка віночком збиваємо. Потім додаємо сметани 2 столові ложки і перемішуємо.

Через 10 хвилин кабачки віджимаємо від зайвого соку і додаємо їх в суміш яєчну.

Сьогодні роблю рулет тільки з кабачків, але можна замінити один шинок на баклажан – теж вийде дуже смачно.
Додаємо 4 ложки столу борошна і замішуємо тісто. Іноді додаю 5 ложок, орієнтуйтеся на консистенцію тіста.

Випікаємо рулет на деку розміром 30х40 см. Застилаємо його папером для випічки, щоб вона не ковзала, наливаємо трохи води та приклеюємо лист. Виливаємо тісто на лист і рівномірно розподіляємо.

Якщо не впевнені в якості паперу, змастіть її олією рослин-м.
Відправляємо рулет попередньо до 190 градусів розігріту духовку на 20-25 хвилин.

Поки випікається корж кабачковий, приготуємо начинку. У сир вершковий додаємо через прес часнику 3 зубчики і добре перемішуємо.

Щоб легше розподіляти начинку по коржу, дістаньте сир із холодильника за півгодини до приготування.
Потрібні помідори – у мене невеликі, взяла 3 штуки. Нарізаємо їх тонкими скибочками.

Для зелені вибрала свіжий зелений базилік. Також підійдуть кріп, петрушка чи кінза. Зелень можна додати в начинку або тісто за бажанням.

Через 25 хвилин кабачковий корж готовий. Дістаємо його з духовки і даємо повністю охолонути. Потім акуратно знімаємо папір для випікання та викладаємо на цей бік начинку.

Тонким шаром розподіляємо вершковий сир із часником. Потім посипаємо свіжим подрібненим базиліком і викладаємо скибочки помідорів.

Щільно скручуємо в рулет, загортаємо в харчову плівку і відправляємо на 1 годину в холодильник. Потім нарізаємо на шматочки і подаємо на стіл.


Рулет добре форму тримає, виходить соковитим, ніжним і дуже смачним. Ця закуска ідеально підійде для свята.