Авторський рецепт якого нема на фейсбуці! Таке “Бите скло” такого ви ще не їли!

Сьогодні, як від серця відриваю, свій улюблений рецепт “Битого скла”. Кожен готує цей тортик за своїм рецептом і я не виняток. Але хочу додати, що коли гості куштують мій десерт, вони дуже дивуються, що він не схожий на ці, які вони куштували і зазвичай вкінці вечора всі просять рецепт. Тому, може щиро сказати, що в мене один із найкращих рецептів цього усіма любимого тортика.

Зміст
Інгредієнти:
На бісквіт:
Яйце – 5 шт.
Борошно – 6 ст.л (з гіркою)
Цукор – 4 ст.л
Розпушувач – 10 г.
На желейну суміш:
Желе (різного кольору) – 3 упак.
Сметана – 900 р.
Згущене молоко – 340 г.
Сир – 400 р.
Желатин – 30 г.
Кокосова стружка (для прикраси)
Ванільний цукор – 20 г.
Приготування:
Для початку потрібно підготувати 3 види желе, різного кольору, за інструкцією на упаковці.

Для бісквіту збиваємо 5 яєць, поступово добавляючи 4 ст.л. цукру. Так само поступово добавляємо 6 ст.л. муки і вкінці 15 г розпушувача.

Виливаємо тісто в форму застелену пергаментом і ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.

Через 20 хвилин зубочисткою перевіряємо готовність бісквіту, виймаємо його з форми на решітку і залишаємо охолонути.

Заливаємо 30 г желатину теплою водою. Кисломолочний сир розминаємо виделкою, додаємо до нього всю сметану, згущене молоко і перебиваємо масу блендером.

Далі додаємо до маси ванільний цукор і вкінці ще желатин, який попередньо розтоплюємо у мікрохвильовці 30 секунд. Суміш готова.

Бісквіт нарізаємо великими кубиками. Виливаємо половину нашої сметанної маси і пропитуємо нею бісквіт.

Починаємо формувати торт: форму застелену пергаментом змазуємо олією. Першим слоєм викладаємо половину пропитаного бісквіту. Трішки половаємо сметанною масою.

Виделкою хаотично нарізаємо наше желе і викладаємо 1/3 частину кожного желе.

Зверху знову трішки змащуємо сметанною масою.

Далі йде друга половина бісквіту, друга половина желе і вся сметанна маса, що залишилась. А зверху закриваємо останньою 3 частиною желе.

Посипаємо кокосовою стружкою і відправляємо в холодильник на 3 години.

Дістаємо з холодильника і знімаємо форму. Наш торт готовий! На смак він ніжний і в міру солодкий. А розріз просто неймовірний.

Як Вам такий рецептик ⁉️ Подобається ❓ Тоді ставте ❤️ Дякую всім за підтримку та розуміння

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.