Сьогодні, як від серця відриваю, свій улюблений рецепт “Битого скла”. Кожен готує цей тортик за своїм рецептом і я не виняток. Але хочу додати, що коли гості куштують мій десерт, вони дуже дивуються, що він не схожий на ці, які вони куштували і зазвичай вкінці вечора всі просять рецепт. Тому, може щиро сказати, що в мене один із найкращих рецептів цього усіма любимого тортика.
Зміст
Інгредієнти:
На бісквіт:
Яйце – 5 шт.
Борошно – 6 ст.л (з гіркою)
Цукор – 4 ст.л
Розпушувач – 10 г.
На желейну суміш:
Желе (різного кольору) – 3 упак.
Сметана – 900 р.
Згущене молоко – 340 г.
Сир – 400 р.
Желатин – 30 г.
Кокосова стружка (для прикраси)
Ванільний цукор – 20 г.
Приготування:
Для початку потрібно підготувати 3 види желе, різного кольору, за інструкцією на упаковці.
Для бісквіту збиваємо 5 яєць, поступово добавляючи 4 ст.л. цукру. Так само поступово добавляємо 6 ст.л. муки і вкінці 15 г розпушувача.
Виливаємо тісто в форму застелену пергаментом і ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин.
Через 20 хвилин зубочисткою перевіряємо готовність бісквіту, виймаємо його з форми на решітку і залишаємо охолонути.
Заливаємо 30 г желатину теплою водою. Кисломолочний сир розминаємо виделкою, додаємо до нього всю сметану, згущене молоко і перебиваємо масу блендером.
Далі додаємо до маси ванільний цукор і вкінці ще желатин, який попередньо розтоплюємо у мікрохвильовці 30 секунд. Суміш готова.
Бісквіт нарізаємо великими кубиками. Виливаємо половину нашої сметанної маси і пропитуємо нею бісквіт.
Починаємо формувати торт: форму застелену пергаментом змазуємо олією. Першим слоєм викладаємо половину пропитаного бісквіту. Трішки половаємо сметанною масою.
Виделкою хаотично нарізаємо наше желе і викладаємо 1/3 частину кожного желе.
Зверху знову трішки змащуємо сметанною масою.
Далі йде друга половина бісквіту, друга половина желе і вся сметанна маса, що залишилась. А зверху закриваємо останньою 3 частиною желе.
Посипаємо кокосовою стружкою і відправляємо в холодильник на 3 години.
Дістаємо з холодильника і знімаємо форму. Наш торт готовий! На смак він ніжний і в міру солодкий. А розріз просто неймовірний.
Як Вам такий рецептик ⁉️ Подобається ❓ Тоді ставте ❤️ Дякую всім за підтримку та розуміння