Помідори виходять в міру гострі, ароматні та неймовірно смачні! Під картоплю з м’ясом справжнє смакота! Зробіть на пробу і, впевнена, робитимете з року в рік, як і я!

Помідори на зиму без варіння та стерилізації

Без варіння, стерилізації та дуже просто готуються! Закручую помідори на зиму в гострій овочевій крихті, неймовірно смачно виходить!

Помідори з’їдаються, а ароматний розсіл випивається без залишку! Взимку відкриваємо баночку і на святковий стіл, і просто, як доповнення до м’яса або гарнірів, дуже смачно! І робити таку заготівлю найпростіше!

Інгредієнти:
На вихід 3 л.

помідори 1,5 кг.
солодкий перець 100 г.
морква 100 г.
часник 50 г.
У кожну банку об’ємом 1 л.

чорний перець горошком 5 шт.
гвоздика 2 шт.
лавровий лист 2 шт.
оцет 9% трохи менше 1 ст. л.
Маринад:

вода 1,5 л.
Сіль 30 г.
Цукор 110 г.
Приготування:
1. У чисті банки закладаємо запашний перець, гвоздику та лавровий лист.

2. Протикаємо помідори біля плодоніжки за допомогою зубочистки та укладаємо у банку.

3. Заливаємо окропом, накриваємо кришками і залишаємо на 20 хвилин.

4. Болгарський перець, моркву та часник перебиваємо в кашу за допомогою блендера або м’ясорубки та пересипаємо в каструлю.
Для любителів гострого можна додати ще й перець Чилі.

5. Зливаємо воду з банок у каструлю, всипаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння, варимо рівно 3 хвилини і знімаємо з вогню.

6. Поки вариться розсіл, додаємо в кожну баночку 9% оцет.

7. Доверху заливаємо гарячим розсолом, щільно закручуємо кришками, перевертаємо дном догори і залишаємо так до повного остигання.

Зберігати такі баночки потрібно в прохолодному місці, підвалі чи холодильнику. Восени, коли прохолодно, можна зберігати і на балконі.

Помідори виходять в міру гострі, ароматні та неймовірно смачні! Під картоплю з м’ясом справжнє смакота! Зробіть на пробу і, впевнена, робитимете з року в рік, як і я!

Відкривати баночки слід не раніше, ніж за місяць-два. За цей час вони насититься розсолом і стануть по-справжньому незрівнянними!

Мариновані помідори в овочевій заливці

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!
Джерело: https://filizhanochka.top/rozkishni-pomidory-na-zymu-bez-varinnya-ta-sterylizatsii-sekret-u-neymovirno-smachnomu-rozsoli-z-hostrenkoyu-ovochevoyu-kryhtoyu

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.