Спеціально купую зелені помідори для приготування цієї заготовки на зиму із зелених помідорів. Яскрава, красива та смачна закуска до будь-якого столу!
Гострі, пряні, дуже ароматні помідори. Відмінна закуска під м’ясо та картоплю!
Для консервації краще вибирати бурі чи світло-зеленого кольору плоди. Помідори потрібно попередньо вимочити у сольовому розчині. Для цього в каструлю налийте 2 літри холодної води, додайте 1 столову ложку солі, перемішайте до розчинення. Покладіть у солону воду помідори і залиште на 30 хвилин, потім злийте воду, знову залийте новим сольовим розчином і залиште ще на 30 хвилин. Після цього промийте помідори холодною водою.
Продукти:
Для приготування двох банок об’ємом 1 літр.
зелені (бурі) помідори 1 кг
часник 2 головки
гострий перець 1-2 шт.
петрушка кріп
лавровий лист 2 шт.
перець чорний горошком 10 шт.
коріандр цілий 0,5 чайної ложки
сіль 1 ст. ложка
цукор 3 ст. ложки
оцет 9% 6 ст. ложок
Приготування:
Підготуйте начинку, якою фаршируватимемо помідори. Часник та гострий перець подрібніть не дуже дрібно ножем, подрібніть зелень і все перемішайте.
На дно чистих банок покладіть лавровий лист, чорний перець горошком і зерна коріандру.
Помідори надріжте навхрест, не розрізаючи до кінця.
Нафаршуйте підготовленою начинкою
і розкладіть у банки.
Залийте окропом помідори, прикрийте кришками і залиште на 15-20 хвилин. Потім злийте з банок воду, додайте сіль, доведіть цукор до кипіння, в кінці влийте оцет.
Отриманим гарячим маринадом залийте помідори. Заготівлю потрібно обов’язково простерилізувати. Для цього на дно каструлі покладіть тканину, поставте банки, залийте теплою водою по плічка, прикрийте кришками.
На вогні вище за середній доведіть воду до кипіння і при помірному бульканні стерилізуйте 15 хвилин. Потім закрутіть банки кришками, переверніть дном догори і укутайте до повного остигання. Після остигання приберіть у прохолодне місце для зберігання.
Сподіваюся рецепт цієї простої та смачної заготівлі на зиму вам знадобиться.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!