Взимку тільки банки “відскакують”, і огірки з’їдаються, і розсіл випивається ( мариновані огірки з кетчупом на зиму ). Готувати можна з кетчупом чилі, а можна гострий використовувати. Виходить смачно і так, і так.
Інгредієнти:
огірки
Зелень ( за смаком )
Часник, гірчиця в зернах
Маринад:
Вода 1.5 літра
Кетчуп 8 ст. л.
Сіль 2 ст. л.
Цукор 1 скл. ( об’єм 250 мл. )
Оцет 9% 1 скл. того ж обсягу ( 250 мл. )
Приготування:
Я намагаюся завжди замочувати хоч не на довго огірки в холодній воді. Так вони вберуть в себе максимум вологи і будуть більш хрусткими.
Далі миємо огірки і видаляємо “хвостики”. Якщо Ви “хвостики” не видаляєте, просто мийте, і все.
На дно чистих банок викладаємо зелень за смаком: у мене кріп.
Кладу часник за смаком і гірчицю в зернах.
Банки я промила і висушила в духовці, кришки прокип’ятити.
Викладаю огірки в банку якомога щільніше.
Заливаю окропом, накриваю кришками і залишаю на 20 хвилин.
Тим часом кип’ячу маринад: воду 1.5 літра доводжу до кипіння, додаю сіль, цукор. Цукору 1 скл. ( об’єм 250 мл. )
Кетчуп.
Даю закипіти і вливаю оцет 9%, кип’ячу 1-2 хвилини і маринад готовий. Кружка того ж обсягу ( 250 мл. )
Заливаю маринадом банки з огірками і закручую ( закатую ). Цього маринаду мені вистачає на 3 – 1.5 літрові банки.
Банки перевертаю, накриваю ковдрою і залишаю до повного охолодження.
Огірки виходять кисло-солено-солодко-гострі, дуже смачні.
Марину за цим рецептом не один рік. Завжди виходить смачно.
Якщо ви теж так заготовлюєте огірки на зиму, буду рада, що нагадала про рецепт.
Вдалих вам заготовок.
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!