ГОЛЕНЬКІ ПОМІДОРИ
Ми їх називаємо саме так Це рецепт моєї матусі, вони такі апетитні! З’їдаються моментом! Закрийте їх на зиму – не пошкодуєте!
Рецепт: я закривала в 1 л банках
помідори – 11-13 шт на кожну 1 л банку
петрушка пучок
часник по 4-5 зубчиків на банку
Маринад:
2,5 літра води
цукор 1 скл. (250 грамова)
сіль 120 гр
кріп пучок
хрін 2 листи
листя смородини 10 шт
листя вишні 10 шт
лавр. лист 3-4 шт
2 ст/л оцту 9% наприкінці варіння
Рецепт приготування:
Варимо маринад, кип’ятимо дві хвилини, вимикаємо, додаємо оцет і даємо охолонути. Можна процідити його.
Беремо стиглі тверді помідори. Миємо їх. Викладаємо в киплячу воду на кілька секунд і відразу витягуємо їх в холодну. Потім чистимо від шкірки, допомагаючи ножем. Це дуже легко та швидко. Нарізаємо петрушку та часник. У банку викладаємо помідори, пересипаючи їх петрушкою та часником. Не набивайте занадто щільно, залишайте місце для маринаду, він дуже смачний.
Якщо у вас немає листя хрону та смородини – можна і без них. Заливаємо банки маринадом, що остигнув, ставимо стерилізуватися в духовку! Духовка холодна, як поставимо банки, включаємо вогонь на 180℅ і стерилізуємо 15 хвилин з моменту появи бульбашок. Додаємо в кожну 1 л банку 1 ст/л 9% оцту.
Закручуємо та кутаємо в ковдру на добу. Цього маринаду вистачає на 7-9 літрових банок. Взимку вони йдуть першими!
Джерело: https://filizhanochka.top/z-idayutsya-vmyt-holenki-pomidory-tse-retsept-moei-matusi-vony-taki-apetytni-zakryete-ih-na-zymu-ne-poshkoduete