Печу їх увесь сезон вишень! Пухові, здобні булочки з вишнями і штрейзельною посипкою – дуже смачні і ніжні

Печу їх увесь сезон вишень! Пухові, здобні булочки з вишнями і штрейзельною посипкою – дуже смачні і ніжні. Зберігайте і собі рецептик, щоб не загубити!

Булочки з вишнями
Тісто:

500 мл молока
6 ст л цукру
40 г свіжих дріжджів
50 вершкового масла
50 мл олії
4 жовтки + 1 яйце для змазування пиріжків
±700 г борошна
0,5 ч л солі
Ваніль
Всі продукти мають бути кімнатної температури.

Начинка:

свіжі вишні ±1кг,
200 г цукру,
1 ст л крохмалю
Штрейзель (посипка):

30 г вершкового масла
100 г цукру
100 г борошна
Ваніль
Приготування:
1) Опара: дріжджі + 100 мл молока + 2 ст л борошна – перемішати і залишити на 20 хв.

2) До опари додати решту молока, збиті з цукром жовтки, сіль, борошно і замісити до однорідності, додати олію і вимішувати ще 10 хв.

3) Накрити тісто рушником, залишити для підйому на 1 год.

4) Тісто викласти на робочу поверхню, присипану борошном, злегка обім’яти, розказати в коло товщиною 1 см. Розрізати на квадрати 5х5 см приблизно. В кожну частинку сипати 1 ч л цукру з крохмалем і 5-6 вишень, тісно заліпити.

5) Пиріжки викладати на деко, застелене пергаментом, накрити рушником і залишити на ±20 хв підходити. Далі змазати збитим яйцем і посипати штрейзелем.

6) Випікати 20-25 хв при 180° режим верх-низ.
Джерело: https://filizhanochka.top/pechu-ih-uves-sezon-vyshen-puhovi-zdobni-bulochky-z-vyshnyamy-i-shtreyzelnoyu-posypkoyu-duzhe-smachni-i-nizhni

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.