Заварной пирог “Эклер” – так просто, бюджетно, но как же вкусно. Съедается моментально. Делюсь рецептом в комментарии

Заварний пиріг “Еклер”

Це один з моїх улюблених рецептів, і це не дивно. Вершковий крем, ніжні коржі і головне – натуральні інгредієнти. Всі люблять цей десерт і завжди радіють, коли я готую його для нашої родини. Я часто готую цей пиріг для друзів та близьких. Рецепт дуже простий, тому кожен зможе його приготувати, я впевнена! Просто слідуйте цим легким крокам, і вуаля, смачний пиріг готовий, і всі задоволені. Спробуйте цей простий і смачний рецепт пирога та залиште мені коментар про те, як вам сподобалося!

Вливаємо в каструлю 70 г молока і 70 г води.

Додаємо 60 г вершкового масла і ставимо на плиту.

Коли масло розтане, додаємо 1/4 чайної ложки солі і перемішуємо. Додаємо 1 чайну ложку цукру та знову перемішуємо.

Просіюємо 100 г борошна. Готуємо, поки тісто не загусне і не збереться в грудку.

Викладаємо тісто в миску і залишаємо остигати до кімнатної температури. По черзі додаємо до тесту 3 яйця кімнатної температури, ретельно перемішуючи після кожного. Мені зручно перемішувати дерев’яною лопаткою.

Готуємо 2 форми для випікання діаметром 20 см (можна випікати та почергово в одній).

Ділимо тісто на 2 частини та розподіляємо за формами.

Випікаємо 15-25 хвилин|мінути| в духовці, розігрітій до 190 °C.

Поки коржі дбають, займемося кремом.

Підігріваємо 500 г молока.

У миску розбиваємо 2 яйця, додаємо 130 г цукру і перемішуємо віночком.

Додаємо 40 г крохмалю кукурудзяного і знову ретельно віночком перемішуємо.

Повільно вливаємо гаряче молоко, постійно помішуючи і все перемішуємо.

Суміш, що вийшла, переливаємо в каструлю і варимо до загусання, постійно помішуючи.

Наприкінці додаємо 10 г цукру ванільного і перемішуємо.

Крем накриваємо харчовою плівкою і дамо охолонути до кімнатної температури.

Тим часом збиваємо 150 г олії вершкового 82% жирності. Олія має бути кімнатної температури.

Остиглий крем додаємо в олію невеликими порціями по 1 столовій ложці і збиваємо. Крем готовий повністю.

Наносимо крем на корж і рівномірно розподіляємо. Зверху укладаємо другий корж, заповнюючи кремом великі западини.

Накриваємо харчовою плівкою і ставимо на 2-3 години в холодильник.

Посипаємо верх пирога цукровою пудрою — 1 столова ложка.

Запрошуємо всіх до столу, настав час починати чаювання.

Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.