Салат з мурашниками: готую з і без. Це мій улюблений салат у родині. Ділюся рецептом в коментарях

Салат “Муравейник”: готову з приводу і без.

Сьогодні хочу розповісти вам про наш сімейний фаворит – салат «Мурашник», який я готовлю за будь-якої зручної нагоди, бо він винятково смачний.

Приготування:

Почнемо з картопляних «паюшок». Картоплю мою, чищу та натираю на тертці для корейської моркви. Потім промиваю його, щоб позбутися лишнього крахмалю та обсушую за допомогою паперових рушників. Після цього обжарюю в олії невеликими порціями до золотистої корочки.

Для салату беру відварене куряче м’ясо, зазвичай використовую м’ясо зі стьобанок, нарізаю його невеликими кусочками.

Помідори ріжу тонкою соломкою. Якщо вони дуже сокові, лишаюсь лишньої рідини, дав їм стікти в дуршлаг або видаляю насіннєві коробочки.

Сир натираю на великій тертці, свіжі огірки також ріжу соломкою.

Складання салату:

Салат збираю кулями на плоскій страві, формуючи у вигляді гірки.

1 куля: половина курки, замазуємо майонезом.

2 кулі: половина нарізаних огірків, знову майонез.

3 кулі: половина помідорів, додаю один зубчик часнику, солю, перчу та покриваю майонезом.

4 кулі: половина сиру, майонез.

Повторюємо кулі:

5 куля: курка, що залишилася, майонез.

6 куля: що залишилися огірки, майонез.

7 куля: помідори, що залишилися, чеснок, сіль, чорний перець, майонез.

8 куля: сир, що залишився.

9 куля: змащена картопля.

Завершую салат прикрасою зі свіжої зелені, залишаю його настоятися хвилин десять, після чого він буде готовий до подачі.

Спробуйте приготувати цей чудовий салат, впевнена, що він сподобається і вашій батьківщині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.