Рецепт м’ясних битків із грибами під сиром:
Два шматочки білого хліба замочуємо у воді до розм’якшення.
Готуємо основу: беремо 600 г суміші м’ясного фаршу. Вижатий хліб, лук та чеснок подрібнюємо і змішуємо з фаршем. Енергійно перемішуємо, щоб фарш став однорідним.
Розділяємо фарш на 9 порцій приблизно по 80 г. шкірна. Використовуємо кільце для сервірування, вкладаємо в нього фарш, рівномірно розподіляємо та аккуратно притискаємо. Такий самий процес проводимо з масою, що залишилася.
Дрібно натерту моркву та лук подрібнений на сковороді обсмажуємо з додаванням олії.
Переміщуємо гриби та овочі в миску, додаємо трохи солі, перцю, одне яйце та 2-3 ст.л. сметані чи майонезу, тщательно перемішуємо.
На кожен биток рівномірно розподіляємо грибну начинку.
150 г сиру (краще моцарелі) трьом на дрібній тертці і посипаємо зверху на битки.
Випікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці близько 25 хвилин. Установка – нижній рівень, із включенням верхнього та нижнього нагріву. Як тільки сир підрум’яниться, страва готова.
Ці м’ясні биточки з грибами та сиром стануть чудовим доповненням до святкової вечірки. Подавайте їх гарячими та насолоджуйтесь їх неповторним смаком!