Розповім вам про один дієвий метод, який неодноразово перевірила особисто. Дехто, звичайно, скаже: «Навіщо запасатися бананами? Взяв стільки, скільки потрібно, і все. І це розумно, але буває, що не вгадаєш із кількістю. Я зазвичай купую цілу зв’язку із 5-6 штук. Але якщо банани залишаються незатребуваними та лежать кілька днів, вони починають темніти. А якщо їх хтось прибере до холодильника, то вони почорніють майже повністю.
І тоді починаєш думати, як їх використовувати, щоб не викидати.
Можна спекти печиво, приготувати бананово-пряничний торт, зробити бананові чіпси або додати їх у тісто для млинців. Але я хочу розповісти вам про спосіб, що дозволить зберігати банани довго і не дати їм потемніти.
Раніше я пробувала обертати плодоніжку поліетиленовим пакетом, але це не допомогло — за кілька днів банани все одно темніли.
Потім я дізналася про фольгу. Але це не вирішило проблему — через кілька днів банани знову починали чорніти.
І лише недавно я дізналася про метод, який справді працює! Цей спосіб мені підказала подруга, яка працює у супермаркеті. Вона розповіла мені багато цікавого та корисного.
Отже, секрет у тому, що бананову плодоніжку потрібно опустити в розплавлений віск, а потім дати йому застигнути. Банани залишаться свіжими та красивими мінімум на два тижні. Після використання віск просто викидається разом із шкіркою. Він абсолютно нешкідливий, але дуже корисний для збереження бананів.
Цікаво, чи знали ви про такий спосіб? І як ви робите з бананами, які починають чорніти? Пишіть у коментарях!