У мене всі ножиці гостріші за бритву. Ще в 90-ті роки стара кравчиня навчила їх точити. Ділюсь способом у коментарі

У мене всі ножиці гостріші за бритву. Ще в 90-ті роки стара кравчиня навчила їх точити

Дуже важливо не доводити ножиці до затуплення, а постійно заточувати для профілактики. Для цього не обов’язково звертатись до фахівця, а можна скористатися підручними засобами.

Я це роблю за допомогою тонкої голки. Цей спосіб дуже ефективний. Беру голку і підношу її краю ліз ножиць і ніби відкриваю голкою ножиці, доводжу її до відкриття ліз.

Так необхідно зробити 6-7 разів і ножиці починають різати краще ніж відразу.

Ще ножиці можна ув’язнити за допомогою скляної бульбашки від ліків.

Ножиці підносимо до основи шийки і також, як із голкою, шийкою бульбашки відкриваємо ножиці. Досить 6-7 разів для заточування лез.

На все це ви потратите трохи більше кількох секунд.

Але якщо ножиці сильно затупилися і навіть нормально не ріжуть папір, то буде потрібний більш серйозний варіант заточування. Для цього потрібно взяти дрібнозернисту наждачку.

Кладемо її на рівну поверхню, наприклад, це може бути скло від фоторамки і проводимо кілька разів ріжучою кромкою від себе. На ножицях це там, де метал має кут, з нього відбувається розрізання. У процесі необхідно поверхню ріжучої кромки щільно поєднати з площиною наждачки.

Усі ці способи підходять для канцелярських ножів та для кравецьких.

Ножиці, які призначені для різання паперу, зазвичай мають заклепку, якщо вона розслаблена, вони перестають різати. Для цього трохи її приплющуємо молотком.

А ось у гарних ножиць зазвичай стоїть гвинт.

Я використовую всі ці ножиці, про які я написала.

Але найбільше люблю цей інструмент:

Купила їх через інтернет. Вони ріжуть тканину будь-якої товщини і взагалі не тупляться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.