Сметану більше не купую: готую сама менш ніж за годину з 1 літра молока. Ділюся методом в коментарях

Сметану більше не купую: роблю сама менше ніж за годину з 1 літра молока

Я давно вже не купую молоко у магазині, але за допомогою цього методу сметану можна зробити навіть із магазинного, жирність якого від 3,5 до 4,5%. Що також має значення.

 

Готувати сметану потрібно за допомогою водяної лазні, а це простіше нема куди. На дно каструлі покладіть махровий рушник, помістіть на нього літрову баночку, налийте в неї молоко.

 

Наповнити кастрюлю водою, банка з молоком повинна бути повністю покрита водою. Помістити каструльку на плиту.

 

Хай вода закипити і молоко має прогрітися теж, майже закипіти, але не кипіти.

 

Після цього витягніть банку з молоком з|із| каструлі і остудіть. Просто залиште остигати його на кухні.

 

Тепер лише додаємо закваску. Це може бути звичайна сметана. На літр молока вистачить дві-три великі ложки.

 

Потрібно перемішати, закрити кришкою і залишити повністю остигати.

 

Далі процідіть сметану, використовуючи марлю. У результаті у вас вийде найсмачніша сметанка, приготовлена ​​вдома!

Таку зараз у магазині не купити. Вона схожа на ту, що готують бабусі біля сел.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.