У нас із чоловіком є приятель, який живе у Краснодарському краї. Чоловік він досить великий та яскравий. Коли приїжджає до нас у гості, то насамперед ставитиме той самий запитання: «Світло, ти зварила до мого приїзду копита?». Відразу ж у всіх нас покращується настрій.
У нашого друга проблемні суглоби, як і в мене. А побувавши у санаторії, я дізналася, що у свинячих ногах багато колагену. З того часу я регулярно їх готовлю за одним рецептом.
Сьогодні наш приятель мав приїхати у гості, тому я вирушила на найближчий ринок і купила чотири свинячі ноги. До речі, ціна потішила.
Свинячі ніжки за цим рецептом виходять надзвичайно смачними. Смак страви виражений та насичений. Дуже важливо перед приготуванням ретельно обробити ноги. Куплені мною сьогодні ніжки були чистими, але я все одно злегка їх обпалила газом, добре почистила і помила.
Далі відправляємо біля кастрюлі, наливаємо воду холодного стану, відправляємо на вогонь та чекаємо, коли закиплятимемо.
Після того, як піднялися ніжки, зливаємо воду та промиваємо їх під краном.
Знову заливаємо ноги водою холодного стану, але тепер ще відправляємо до кастрюлі моркву, лук, пару зубців чесноку та лавровий лист.
Варимо три години до готового стану. Після цього потрібно посолити і варити ще півгодини хвилин.
Дрібно рубаємо петрушку, дрібно трьом або пропускаємо через прес 3 зубці часничка.
Викладаємо готові ноги на тарілку і розрізаємо навпіл.
Забираємо з бульйону всі овочі та занурюємо у нього розрізані ніжки.
У бульйон всипаємо порізаний кріп, часник і перчімо.
Через 5 хвилин все готове.
Бульйон виходить дуже ситним та ароматним. Приятель від нього в захопленні.
Окрім приголомшливого смаку, бульйон допомагає людям із проблемними суглобами. Тож рекомендую!