Супруг терпеть не мог фаршированный перец, но в этот раз съел три штуки и просил добавки. Раньше я готовила фаршированный перец по классическому рецепту. Мясная или куриная начинка всегда у меня была с рисом.
Але цього разу я несподівано змінила свої правила під час приготування фаршированого перцю. До нас приїхала донька і запропонувала замінити звичайний рис іншим інгредієнтом, який корисніший і смачніший. Наразі молодь ретельно стежить за тим, що їсть, тому їй важливий не лише смак, а й користь. Я спробувала, і мені дуже сподобалися перці з такою начинкою.
А замінили ми лише всім звичний рис на булгур, який з’явився в наших магазинах відносно нещодавно, але одразу ж завоював велику популярність.
Я вперше купила булгур саме для фаршування перців, хоча раніше хотіла його попробувати в якості гарніри для початку, але все як-то не складалося. Однак тепер мені відомо, що булгур може стати постійною крупою на нашій кухні.
І нарешті я змогла скуштувати цю страву.
До того ж, зараз мені доведеться трохи змінити свій раціон і їсти продукти з низьким більш глікемічним індексом. І саме у булгура цей індекс набагато нижчий, ніж у звичного рису.
У булгура гликемический индекс 46, а у риса 67. Потому он более полезен для людей, которые хотят похудеть или для тех, кто страдает от сахарного диабета.
У цій крупі багато клітковини. Особливо це принесе користь тим, хто має проблеми з холестерином, як і будь-яка клітковина, булгур здатний м’яко очистити судини.
Також у булгурі міститься велика кількість білка. І це добре, бо після того, як ви з’їдете булгур, довго відчуватимете собі ситими.
І ще він має багато корисних властивостей, які ви можете подивитись в інтернеті. якщо вам цікаво, то почитайте.
Я готовила перцы с куриным фаршем. Перекрутила филе, добавила в него лук.
Після цього відварила булгур. На це знадобилося лише 5 хвилин, після вимкнула вогонь та залишила у воді на 10 хвилин.
Потім злила воду і після остигання крупи, змішала її з фаршем. Пропорції вказувати не буду, тому що вважаю, що кожна господиня має свої. Комусь подобається більше м’яса, а комусь крупи.
Тому вирішуйте самі.
Начинкою наповнила підготовлені перці і тушила їх 30 хвилин.
Смак перців із булгуром помітно відрізняється від перців із рисом. На мою думку, так нам багато смачніше. Мені здається, що смак рису більш виражений.
А вот вкус булгура сливается со вкусом мяса. Но нужно попробовать, чтобы понять, что я имею ввиду. Так что рекомендую всем попробовать.