Коли ви з’їли корисну мандаринку, отримавши порцію вітамінів і покращивши свій настрій, не потрібно вибрасувати корки, адже вони ще тривалий час зберігають ваш аромат і корисні властивості.
Щороку засушую кірки та роблю з них освіжувач повітря. Сушу я їх на батареї, поки вони не стануть хрусткими. Спершу здається, що після сушіння вони більше не пахнуть, але потрібно лише розламати корочку, як одразу ж вся кімната наповнюється цитрусовим ароматом.
Щоб зробити освіжувач, потрібно взяти мішечок тканини невеликого розміру.
Туди укладаються поламані кірки та засипаються кавові зерна. Мішок зав’язати і освіжувач готовий до застосування.
Такий натуральний освіжувач чудово замінить покупні хімічні. Такі мішечки з пахучим вмістом можна покласти на полицю в шафі, між речами та в кишені шуби чи пальта, щоб відлякати міль.
Можна не додавати кави, достатньо й одних мандаринових кірок. Тоді ваші речі пахнуть цитрусом.
Ще сушені кірки можна поламати і перемолоти до порошку за допомогою кавомолки. У такого порошку багато корисних властивостей і пахне він приголомшливо.
Цей порошок я пересипаю в скляні баночки з-під дитячого харчування і потім додаю його в тісто, коли печу булочки. Ванілін відпочиває!
Ще мандариновим порошком приправляю м’ясо, він додає зюм до страви.
Можна ще додати його в чай, тоді він вийде дуже вітамінним.
Тільки обов’язково потрібно куплені мандарини помити під проточною водою.
Так що користуйтеся сезоном мандарин по максимуму, щоб отримати якомога більше користі.