Протягом городнього сезону багато хто мріє про смачну та соковиту зелень на своїх грядках. Я щаслива мати свіжий кріп протягом усього літа і навіть до осені. Це дозволяє мені насолодитися вітамінами і запастись на зиму, щоб мати домашній кріп завжди під рукою у зимові місяці.
Я знаю, що не всім виходить похвалитися рясною грядкою кропу — іноді кріп швидко витягується і не стає гідною прикрасою для страв. У цій статті я хотіла б розповісти про свій метод вирощування зелені, який допомагає уникнути таких проблем.
Ось як я роблю це:
1.Я створюю марлеві мішечки і поміщаю в них насіння. Потім я замочую їх у воді на 3 доби. Температура води обов’язково має бути не менше 50 градусів! Я міняю воду 5 разів на добу.
2. Після я дістаю з мішечків насіння, на вологій марлі їх розкладаю і іншим шматочком марлі прикриваю. Насіння залишається в такому стані до появи перших сходів, що зазвичай займає близько 5 днів.
3. Після цього я ретельно висушую насіння, готуючи його до посадки.
Щодо посадки кропу, я не дотримуюсь методу рядової посадки — у мене він росте групами. Я створюю лунку 10 см, поміщаю насіння в неї і щедро поливаю водою. І ось густі зелені букети на моїй ділянці готові!
Посадку кропу можна розпочинати, коли добова температура піднімається вище за 5 градусів.
У вирощуванні кропу не є складним, тому свіжа зелень на городі доступна кожному!