У нашій батьківщині всі люблять борщ із фасолею, і я постійно заправляю цю готову. Зимою потрібно лише картопля зварити і бульйон, заправку додати – і приголомшливий борщ готовий!
Нарізаю томати і в м’ясорубці їх подрібнюю чи блендером. Масу отриману в кастрюлю викладаю, додаю сіль, олію та цукор. На вогонь ставлю і до кипіння доводжу. Дрібно лук хитку, до кастрюлі її додаю і до кипіння знову доводжу. Після ще варю 10 хвилин.
Моркву натираю і буряки, до кастрюлі їх додаю. 30 хвилин суміш цю варю, періодично помішуючи.
Фасоль очищаю заздалегідь, замочую і до готовності варю. Після квасолю додаю в кастрюлю коїться з іншими інгред-ми. Перемішую тщательно та вбираю уціль. Досолю за смаком і ще 5 хвилин варю після закипання.
Розливаю готову заправку банками стерилізованим і кришками їх прикриваю.
На дно каструлі кладу великий рушник, на нього ставлю банки та водою їх заливаю. З точки закипання води банки стерилізують 10 хвилин.
Щільно кришки закручую, банки перевертаю вгору дном, рушниками загортаю та залишаю до повного остигання.
Приємного апетиту!