Всі гості одноголосно відмовилися від класичних «шуби» та «вінегрету» на користь цього салату. І ось чому я настійно рекомендую вам його приготувати: він не тільки смачний, а й дуже ситний, ідеально підходить для святкового столу. Відрізняється від традиційних бурякових салатів своєю унікальністю.
Процес приготування простий: якщо немає часу на запікання буряка, можна приготувати його в мікрохвильовій печі всього за 7 хвилин.
Як приготувати:
Спочатку маринуємо цибулю: нарізаємо її півкільцями, додаємо оцет і цукор, заливаємо окропом.
Буряк відварюємо до готовності та остуджуємо. Хоча запечена в духовці буряки краще, але якщо поспішайте, готуйте її в мікрохвильовій печі. Просто покладіть буряки в мішок і відправте в мікрохвильову піч на максимальній потужності на 7-8 хвилин.
Нарізаємо остиглий і очищений буряк тонкою соломкою. Найкраще робити це ножем, щоб зберегти смак.
Відваріть м’ясо (в оригінальному рецепті використовується яловичина, але підійде і куряча грудка). Після варіння дайте м’ясу охолонути прямо в бульйоні, так воно буде соковитіше. Наріжте його соломкою.
Також соломкою нарізаємо мариновані огірки.
У салатнику поєднуємо всі нарізані інгредієнти, мариновану цибулю, додаємо консервований зелений горошок.
Заправляємо салат майонезом або сметаною із додаванням гірчиці для цікавого смаку.
Перемішуємо та подаємо на стіл.
Салат виходить не тільки смачним та поживним, а й візуально привабливим. За бажанням прикрасьте його дрібно нарізаною зеленою цибулею.