Сьогодні я приготувала чудовий яблучний пиріг. У цьому пирізі мало тесту, зате багато сокової начинки! Зверху я посипала його крихітною крихтою. Готується пиріг дуже швидко, буквально за лічені хвилини.
Спосіб приготування:
Для початку підготую крихту. У міксер висипаю борошно, цукор і додаю вершкове масло.
Перемішую протягом 30 секунд. Забираю крихту у холодильник.
Біля миски кладу розм’якшене вершкове масло, додаю сахар, ванільний сахар і дрібку солі.
Збиваю міксером близько 3-4 хвилин, поки суміш не стане світлішою і не збільшиться в об’ємі.
По черзі додаю три яйця, збиваючи після шкірного ще по одній хвилині.
Додаю заздалегідь просіяну муку та розпушувач. Перемішую і додаю муку, що залишилося, замішую тісто.
Для начинки беру 4 великі яблука, вагою близько 600 г.
Очищаю яблука та нарізаю їх на невеликі шматочки. Додаю до тесту яблука. За бажання можна додати корицю.
Перемішую з тестом яблука та викладаю отриману масу у форму.
Лопаткою рівномірно розподіляю тісто поверхнею форми.
Зверху посипаю підготовленою крихтою.
Ставлю пиріг випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Година випікання близько 40 хвилин.
Пиріг виходить соковитим і ароматним, з м’якою начинкою, що тане, і хрусткою скоринкою!