Сьогодні представляю до вашої уваги чудовий рецепт яблучних пончиків на основі кефіру. Цей рецепт ідеальний для несподіваних гостей: всі компоненти завжди під рукою, приготування швидке та без особливих турбот. В результаті яблука в пончиках перетворюються на м’який смачний крем, ніби у них вже є начинка.
Отже, інструкції з приготування:
У глибокій мисці з’єднайте 200 мл кефіру з 2 ст. сметани.
Активно перемішуйте і додайте в масу 2 яйця, щипку солі та 3 ст.л. цукор. Для тесту відведіть 160 г муки, змішаної з 1 ч.л. розпушувача і поступово вводите її в рідку суміш.
Тісто має бути за консистенцією нагадувати оладки.
Візьміть 3 середні яблука, ізбавтеся від шкірки і серцевини, а потім наріжте їх дрібними кубиками.
Увімкніть яблука до складу тесту і ретельно перемішайте.
Якщо тісто здається дуже рідким, додайте ще 1-2 ст. муки. Я використала ще одну столову ложку.
Потім готуйтеся до змаження: налийте олію в глибоку сковороду або сотейник. Ложечкою захопіть порцію тесту і акуратно опустіть у розпечене масло. Важливо обсмажувати пончики на середньому вогні, щоби вони пропеклися зсередини. Перевертайте їх, обсмажуючи до золотистої кірки з обох боків.
Викладіть готові пончики на салфетку, щоб позбутися лишньої олії.
Подайте пончики до столу – і насолоджуйтесь! Вони смачні та гарячими, і остиглими. До речі, їх можна підсмажити на сковороді у вигляді міні-оладок.
Якщо рецепт припав вам до смаку, поділитись ним у соціальних мережах або залиште відгук!