!Взимку шкодував, що багато закрився. Салат з огірків в томатній заправці на зиму.

Взимку шкодувала, що мало зачинила. Салат з огірків у томатній заливці на зиму

Огірочки виходять гострими, хрусткими та в томатній заливці. Це неймовірно смачна заготівля та закінчується взимку досить швидко.

Ретельно миємо огірки і замочуємо їх у воді мінімум на годину, але на дві краще, щоб вони стали твердими і хрусткими. Нарізаємо 2,5 кг огірків кружальцями.

Перекладаємо огірки нарізані у таз для варіння.

Один кілограм помідорів ріжемо на шматочки і подрібнюємо в м’ясорубці або блендері до пюре.

Виливаємо подрібнені помідори у таз до огірків.

Очищаємо 150 г часнику і пропускаємо його через прес або дрібно нарізаємо ножем.

Додаємо 2 столові ложки солі без гірки, 1/2 склянки цукру та виливаємо 125 мл 9% оцту.

Додаємо чайну ложку суміші перців горошком та столову ложку хмелі-сунелі.

Все ретельно перемішуємо. Ставимо таз на вогонь сильний і до кипіння доводимо. Потім додаємо півсклянки олії.

Коли закипить, вогонь зменшуємо та варимо огірки 15 хвилин, помішуючи періодично. Огірки повинні змінити колір на оливковий.

Вимикаємо вогонь і чисті стерилізовані банки розкладаємо огірки.

Цю заготівлю можна пробувати вже наступного дня, але взимку вона стає ще смачнішою. Це один із найулюбленіших і найсмачніших рецептів. Мені подобається їхній кисло-солодкий смак із дотепом, який відмінно поєднується з будь-яким м’ясом.

Закриваємо кришками банки, перевертаємо їх вгору дном і залишаємо остигати під ковдрою.

Огірочки дуже хрусткими виходять, смачними та помірно гострими. Такі банки добре зберігаються при кімнатній температурі. З цієї кількості огірків у мене вийшло п’ять 500-грамових банок. Огірки з’їдаються моментально, так що закривайте відразу більше!

Як вам цей рецепт? А як ви заготовляєте огірки на зиму? Чекаю на ваші коментарі!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.