Якщо вам подобається їсти кукурудзу прямо з качана, то цей простий і легкий рецепт кукурудзи консервованої для вас. Все дуже просто: маринад звичайний, а результат завжди чудовий.
Беремо трилітрові банки, ретельно миємо їх і стерилізуємо разом із кришками.
Очищаємо кукурудзяні качани від листя та волокон, потім добре промиваємо.
Відрізаємо хвостики.
Вкладаємо качани в банки вертикально, щоб вмістилося більше.
У кожну банку додаємо сіль та цукор.
Заливаємо окропом та накриваємо банки кришками.
У каструлю кладемо рушник, ставимо банки і заливаємо гарячою водою.
Стерилізуємо банки із моменту закипання води протягом 30 хвилин.
Закручуємо або закочуємо банки кришками, залишаємо остигати, а потім відправляємо на зберігання до підвалу. Так консервована кукурудза може добре зберігатися протягом двох років. Вона чудово підходить для салатів, овочевого рагу або просто як смачне перекушування.
Кукурудзу можна закривати і менші банки. У цьому випадку кожен качан розрізаємо на дві частини для зручності вкладання в банки.
Друзі, якщо вам подобаються рецепти, ставте лайки – це для мене важливо!