У мене є чудовий рецепт приготування свинячих ребер, який я знайшла в одного знаменитого кухаря з Монреалю. Цей рецепт такий смачний і ароматний, що я навіть включила його до свого святкового меню. Раджу вам приготувати відразу двійну порцію – це буде просто ідеально!
Ось як я готовлю цей рецепт:
Соус : Візьміть миску і змішайте в ній 100 г яблукового пюре (підійде навіть дитяче харчування) зі 100 г кетчупу. Додайте 2 столові ложки коричневого цукру, 3-4 столові ложки соєвого соусу та сік половини лимона.
Спеції : Після цього додайте половину чайної ложки сушеного часнику, стільки ж чорного перцю, солодкої паприки та кориці. Кориця надасть страві святкового аромату та неповторного смаку, але якщо ви не любитель цієї спеції, можете виключити її з рецепту. Перемішайте усі інгредієнти.
Маринування ребер : Візьміть приблизно 1,2 кг ребер свинячих, залийте їх підготовленим маринадом і тщательно перемішайте. Залиште маринуватися на 30 хвилин, а якщо є година, то й довше.
Запікання : Після закінчення маринування викладіть реберця на противень, щільно закрийте фольгою і відправте в попередньо розігріту до 220 градусів духовку на 50 хвилин. Потім зніміть фольгу, при необхідності злегка відлийте рідину.
Підрум’янення : Полийте соусом реберця і поверніть їх у духовку ще на 30-40 хвилин. Під час запікання кожні 10-15 хвилин знову поливайте реберця соусом.
Ці апетитні, м’які та січні реберці обов’язково сподобаються вашим гостям. Смачного!