Я була щаслива, що запаслася такою закускою з баклажанів, правда, до весни не залишилося жодної баночки.

Я була щаслива, що запаслася такою закускою з баклажанів, щоправда, до весни не лишилося жодної баночки.

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом маринованих баклажанів, які я роблю вже другий рік поспіль, і вони виходять надзвичайно смачними. Цей метод заготівлі на зиму не вимагає стерилізації, що значно спрощує процес.

Приготування:

Баклажані (2 кг) мію і нарізаю кружальцями товщиною близько 0,5 см.

Потім перекладаю їх у ємність і пересипаю 2 столовими ложками солі, після чого залишаю на 20 хвилин, щоб пішла гіркота.

Поки баклажани відстоюються, готую овочі для соусу, нарізуючи їх та пропускаючи через м’ясорубку.

В результаті має вийти близько 1 літра овочевої маси.

Після того, як баклажани постояли, їх потрібно ретельно промити і віджати, бо вони схильні вбирати воду.

На сковороді розігріваю невелику кількість рослинної олії та обжарюю кружечки баклажанів до золотистого кольору з обох боків. Цей процес займає деяку годину, тому краще використати дві сковороди.

Овочеву суміш ставлю на вогонь, додаю 2 столові ложки цукру, доводжу до кипіння, додаю 80 г 9% уксу, перемішую та вимикаю вогонь.

Обжарені баклажани вмочую в соусі з обох боків і щільно укладаю в підготовлені 0.5-літрові банки, які не потребують стерилізації.

Банки з баклажанами ставлю в кастрюлю, в яку заздалегідь кладу кухонний рушник (якщо кастрюля не з підвійним дном), заливаю воду до плічок банок і доводжу до кипіння. 0.5-літрові банки стерилізують на повільному вогні 15 хвилин.

Після стерилізації закриваю банки, перевертаю їх для остигання. Загортати їх не потрібно.

Ця заготівля відмінно поєднується взимку зі змаженим картоплею. Дуже цікаво дізнатися ваші методи заготівлі баклажанів на зиму та ваші улюблені рецепти. Не стесняйтесь ділитися ними у коментарях!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.