! Бомбічні перчики «Шиворот-навиворіт»: ледве тарілку не проковтнула, такі смачні. Ділюсь рецептом у коментарі👇👇👇

Бомбічні перчики “Шиворот-навиворіт”: ледь тарілку не проковтнула, такі смачні

Запечений перець із начинкою – це яскраво, ароматно і, зрозуміло, неймовірно смачно. Прекрасно підходить для святкового столу і при цьому не складно у приготуванні.

ЯК ПРИГОТУВАТИ

Почнемо. Спершу нашаткуємо моркву на великі частки. Лук нарізаємо дрібними кубиками. Взявши глибоке сотейник (я використовую вок), наливаємо в нього невелику кількість олії. Обсмажуємо лук до напівпрозорості, додаємо моркву і обсмажуємо суміш кілька хвилин. Після цього вводимо 400 г м’ясного фаршу. Продовжуємо змажити пару хвилин, а потім додаємо 100 г рису. Добре перемішуємо, посипаємо половиною чайної ложки солі, чорним перцем, лавровим листком та солодкою паприкою. Підливаємо близько 150 мл води, закриваємо кришкою і гасимо 10-15 хвилин до готовності рису.

Паралельно очищаємо перці від насіння. Нарізаємо пару помідорів на кільця. Як тільки рис буде готовий, додаємо до нього нарізану зелень, перемішуємо та знімаємо з вогню. Змащуємо лист маслом, беремо очищені перці та починаємо їх наповнювати. На шкірний перець кладемо кружку помідора.

Розміщуємо перці на деку (вертикально). Тепер змащуємо їх олією і додаємо трохи води. Поміщаємо лист у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, і запікаємо приблизно 50 хвилин. Коли перець почне зарум’янюватися, поливаємо його утворившимся соусом і закриваємо фольгою. Продовжуємо запікати до повної готовності.

Подавайте готовий перець як самостійну страву. На ваше бажання, можна не обсмажувати фарш заздалегідь – додайте його сирим до вже приготовленого рису. Вийде також дуже смачно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.