Швидкий яблучний пиріг. Простішого рецепту не знаю, тісто готується за 5 хвилин і дріжджі не потрібні.

Заливний пиріг з яблуками на швидку руку. Простіше рецепту не знаю, тісто готується за 5 хвилин і дріжджі не потрібні

Поділитися на Facebook

Поділитися у Pinterest

Поділитися у ВК

Поділитись у ОК

Поділитись у Google Plus

Домашній яблучний пиріг з хрусткою скоринкою – це чудова страва, яка здивує вас своєю легкістю та ароматом. Процес приготування використовує базові та недорогі інгредієнти, а замішування тесту триватиме лише 5 хвилин.

Відмінний вибір для домашнього чаювання.

Спочатку в миску блендера вливаю олію і додаю одне яйце.

Ретельно притискаю яйце до дна миски та включаю занурювальний блендер, тримаючи його на місці, до отримання однорідної емульсії.

Цей метод дозволяє зробити випічку більш пишною та прибирає будь-які небажані запахи олії.

Потім друге яйце збиваю із цукром та щіпкою солі, використовуючи міксер.

У суміш вводжу сметану, після чого додаю вже готову емульсію з олії та яйця і знову все ретельно перемішую.

Втручаю в тісто борошно з розпушувачем.

Тісто виходить досить рідким, що нормою.

Виливаю тісто у форму діаметром 20 см, попередньо вистелену пергаментом та змащену олією по бортах.

Нарізані яблука викладаю зверху на тісто в улюбленому порядку.

Для створення ароматної скоринки змішую цукор з корицею та посипаю цією сумішшю верх пирога.

Пиріг випікається у духовці, попередньо розігрітій до 180 градусів, близько 40-50 хвилин. Час може змінюватись в залежності від особливостей духовки.

Після випікання залишаю пиріг у вимкненій духовці на додаткові 10 хвилин.

Готовий пиріг остигає і готовий до подачі.

Подавати пиріг можна як у гарячому, так і холодному вигляді. Яблука краще брати кислі, щоб контрастувати із насолодою страви.

Цей простий та швидкий рецепт стане чудовим доповненням до вашого чаювання.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.