І ніякого торта не треба. Лимонний пиріг, який просто тане у роті.

І жодного торта не потрібне. Лимонний пиріг, який просто тане в роті

Любителі ароматної випічки з тонкою цитрусовою ноткою та бархатистим кремом обов’язково оцінять цей пиріг! Він настільки смачний, що забудете про бажання скуштувати торт.

У каструлі змішайте компоненти для крему: яйце, цукор, дрібку солі, крохмаль, молоко, цедру та сік одного лимона. Нагрійте на плиті до кипіння, потім зменшіть вогонь і, не перестаючи помішувати, доведіть до загусання. Знявши з плити, додайте|добавляйте| в крем шматочок вершкового масла|мастила|, ретельно перемішайте. Покрийте поверхню крему плівкою, щоб уникнути утворення кірки, і залиште остигати.

Паралельно підготуйте основу для пирога: у мисці об’єднайте яйця, цукор, ванілін, сметану, масло, розпушувач і борошно, попередньо просіяне.

Вилийте тісто у підготовлену форму, вирівняйте. Лимонний крем перекладіть у кондитерський мішок і обережно видавіть поверх тіста, створюючи грати.

За бажанням прикрасьте поверхню мигдальними пелюстками. Запікайте в духовці при 180 ° C близько 40 хвилин.

Перед подачею трохи присипте пиріг цукровою пудрою.

Пиріг вийде яскравим і пишним із вишуканим лимонним кремом – обов’язково спробуйте!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.