Любителі ароматної випічки з тонкою цитрусовою ноткою та бархатистим кремом обов’язково оцінять цей пиріг! Він настільки смачний, що забудете про бажання скуштувати торт.
У каструлі змішайте компоненти для крему: яйце, цукор, дрібку солі, крохмаль, молоко, цедру та сік одного лимона. Нагрійте на плиті до кипіння, потім зменшіть вогонь і, не перестаючи помішувати, доведіть до загусання. Знявши з плити, додайте|добавляйте| в крем шматочок вершкового масла|мастила|, ретельно перемішайте. Покрийте поверхню крему плівкою, щоб уникнути утворення кірки, і залиште остигати.
Паралельно підготуйте основу для пирога: у мисці об’єднайте яйця, цукор, ванілін, сметану, масло, розпушувач і борошно, попередньо просіяне.
Вилийте тісто у підготовлену форму, вирівняйте. Лимонний крем перекладіть у кондитерський мішок і обережно видавіть поверх тіста, створюючи грати.
За бажанням прикрасьте поверхню мигдальними пелюстками. Запікайте в духовці при 180 ° C близько 40 хвилин.
Перед подачею трохи присипте пиріг цукровою пудрою.
Пиріг вийде яскравим і пишним із вишуканим лимонним кремом – обов’язково спробуйте!