Це печиво поєднує найкращі якості дріжджового та пісочного тіста, створюючи невимовну текстуру. Називаю його «2 в 1» за його унікальне поєднання пишності та крихкості.
Приготування починаємо з активації дріжджів.
У невелику миску наливаємо 80 мл теплої води, всипаємо чайну ложку цукру і додаємо 7 г сухих дріжджів. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб переконатися в їхній активності.
250 грам вершкового масла (має бути м’яким) змішуємо з ваніліном і 80 грамами цукру, міксером збиваємо до утворення пишної маси.
По черзі додаємо в масу три яйця, кожне ретельно вбиваємо перед додаванням наступного.
Потім вливаємо дріжджову суміш і поступово всипаємо 550 г борошна, замішуючи гладке тісто, яке не прилипає до рук.
Тісто в прямокутник розгортаємо товщиною приблизно 10-15 мм.
Поверхня посипаємо цукром, злегка притискаємо його качалкою і нарізаємо тісто прямокутники.
Викладаємо на лист печиво, залишаємо на 15-20 хвилин для підйому, а потім відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку.
Випікаємо 15 хвилин|мінути| до появи легкого золотистого кольору.
Залишіть печиво охолонути трохи перед подачею. Воно відмінно поєднується з чаєм чи кавою. Сьогодні я пропоную спробувати його з малиновим киселем.
Ви отримаєте два деко чудового печива, яке за смаком перевершує звичайне пісочне. Спробуйте – і ви не залишитеся байдужими!