Перестала варити буряк на салати: друг кухар навчив готувати буряк набагато смачніше та простіше

В останні роки купити солодкий смачний буряк стало майже неможливим і дуже пощастить, якщо все ж таки така попалася. В основному трапляється несмачна, наче трава.

ому завжди перед приготуванням буряків, особливо якщо вони мені потрібні для салату, я завжди пробую шматочок, адже якщо, наприклад, ви вирішили приготувати оселедець під шубою і коренеплід виявився несмачним, то салат буде зіпсований.

Ось і в ресторанах завжди пробують продукт на смак перед тим, як готувати його, інакше потрібно все переробляти, а це збитки для бізнесу.

Так от, щоб буряк виходив смачнішим, я його більше не варю, а роблю набагато простіше.

Спочатку буряк потрібно помити і після відрізати маленький шматочок. Щоб дізнатися про її смак, тобто спробувати. Якщо трапилася солодка. То поталанило.

Після зняти шкірку і розрізати навпіл, якщо буряк великий, то розріжте на 4 частини.

Після взяти будь-яку форму для запікання, укласти в неї коренеплід і рясно полити олією, шкодувати не потрібно, кожну половину овочу.

Солити буряки не потрібно, щоб вони не втрачали свій сік. Поставити в духовку на 40 хвилин|мінути| і запікати при 180°.

Перевірити на готовність можна за допомогою зубочистки. Якщо коренеплід м’який і легко проколюється, він готовий, а якщо ні, то потрібно вимкнути духовку, але овоч не діставати, а залишити в ній доходити.

Буряк виходить смачнішим і соковитішим, ніж при варінні. А в салатах вона надасть яскравішого смаку. Приготовлений буряк у духовці можна натерти, порізати та інше. Рекомендую спробувати!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.