Ледача вечеря з пари картопель. Дуже смачна страва
Для приготування нам будуть потрібні:
- Близько 700 грамів картоплі;
- Пара яєць; сіль за вашим смаком; трохи чорного меленого перцю;
- 250 гр борошна; сало або грудинка (можна бекон взяти) – 150 гр;
- Одна цибулина; сметана для соусу та кріп.
Готується страва так:
Чистимо нашу картоплю, варимо її (не забудьте посолити воду) та робимо з картоплі пюре.
Грудинку або сало (обов’язково з м’ясним прошарком) нарізаємо кубиками. Висипаємо його на розігріту сковороду і смажимо на повільному вогні, помішуючи пару хвилин. Через цей час додаємо до сала нарізаний кубиками цибулька. Готуємо все разом ще хвилин 5 і вимикаємо.
У пюре, що вже охололо, додаємо яйця, перець чорний, борошно. Замішуємо та отримуємо еластичне тісто. Розкочуємо його спочатку у джгут, а потім нарізаємо на невеликі шматочки (приблизно 3 на 1.5 см).
Варимо такі ліниві картопляні вареники 5 хвилин після того, як вони спливуть.
Злийте з них рідину і додайте до вареників смажене сало. До таких вареників відмінним доповненням стане соус зі сметани та кропу.