Хрумкі зовні та ніжні всередині котлети «Пташине молоко»

Урізноманітнити звичний раціон можна за допомогою прекрасних котлет під незвичною назвою «Пташине молоко».

Їхнім рецептом зі мною поділилася сусідка, яка більшу частину життя пропрацювала кухарем.

Нам потрібно взяти такі інгредієнти:

  • Кілограм фаршу зі свинини та яловичини; Молоко – 100 мл;
  • Велику цибулину; 100 гр білого хліба (скоринки обрізати); Спеції до фаршу, солі та чорний перець.

Для кляра треба взяти:

  • Половину склянки борошна та соди на кінчику ножа; Майонез нежирний – приблизно 100 гр; пару яєць.

Для начинки:

  • По 100 гр твердого сиру та вершкового масла; пучок кропу;
  • Пара варених яєць.

Пачка сухарів.

Приготування котлет «Пташине молоко» складається з таких етапів:

Хліб потрібно розм’якшити молоко, а потім перемішати його з фаршем. Додати всі спеції.

Для начинки всі інгредієнти зі списку (крім кропу його потрібно нарізати) натираємо на тертці. Для кляра виделкою збиваємо всі інгредієнти зі списку.

З фаршу робимо невеликий коржик, у його середину кладемо столову ложку начинки (можна на око), формуємо котлетку.   Робимо так, доки фарш не закінчиться.

Потім усі котлети занурюємо в кляр, сухарі та смажимо по 5 хвилин з кожного боку на високому вогні.

Наше завдання отримати хрустку скоринку. Викладаємо всі котлети у форму для запікання та доводимо до готовності у духовці, нагрітій до 180 близько 15-20 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.