Урізноманітнити звичний раціон можна за допомогою прекрасних котлет під незвичною назвою «Пташине молоко».
Їхнім рецептом зі мною поділилася сусідка, яка більшу частину життя пропрацювала кухарем.
Нам потрібно взяти такі інгредієнти:
- Кілограм фаршу зі свинини та яловичини; Молоко – 100 мл;
- Велику цибулину; 100 гр білого хліба (скоринки обрізати); Спеції до фаршу, солі та чорний перець.
Для кляра треба взяти:
- Половину склянки борошна та соди на кінчику ножа; Майонез нежирний – приблизно 100 гр; пару яєць.
Для начинки:
- По 100 гр твердого сиру та вершкового масла; пучок кропу;
- Пара варених яєць.
Пачка сухарів.
Приготування котлет «Пташине молоко» складається з таких етапів:
Хліб потрібно розм’якшити молоко, а потім перемішати його з фаршем. Додати всі спеції.
Для начинки всі інгредієнти зі списку (крім кропу його потрібно нарізати) натираємо на тертці. Для кляра виделкою збиваємо всі інгредієнти зі списку.
З фаршу робимо невеликий коржик, у його середину кладемо столову ложку начинки (можна на око), формуємо котлетку. Робимо так, доки фарш не закінчиться.
Потім усі котлети занурюємо в кляр, сухарі та смажимо по 5 хвилин з кожного боку на високому вогні.