Традиційна болгарська страва з листкового тіста називається лазнею. Цей пиріг як і великих містах Болгарії, і у поселеннях районного масштабу має велику популярність. Часто готують кілька варіантів лазні, а також айран і кисле молоко. Так що туристам в обов’язковому порядку рекомендують це національне частування.
Різні види баниці мають відмінності як у начинках, так і в типі обробки тесту, а також в тому способі укладання на деко, яке найбільше подобається кожній господині.
Як правило, готують лазню, взявши тонке витяжне тісто. Робота з ним справедливо вважається дуже клопіткою. Однак ми запропонуємо вам рецепт, в якому використано тісто листкове і вже готове.
* Тісто готове слоєне – 0, 5 кілограм; * Бринза – 300 грам; * Яйця – чотири штуки;
* Розтоплене вершкове масло – 150 грам.
Складові на заливку:
* Сметана 15-проц. жирності (або кисле молоко) – 200 грам;
* Яйця – дві штуки.
Як приготувати болгарську лазню?
1. Спочатку розморозьте листкове тісто, прочитавши інструкцію на пакуванні. Потім розділіть його на кілька шматків і розкачайте кожен до напівпрозорого стану.
2. Потім треба змішати 300 грам бринзи та яйця. Приготовану начинку викладіть по порціях на пласт тіста, розкочений і промазаний вершковим маслом, яке ви заздалегідь розтопили. І обережно поверніть у рулет.
3. Всі готові рулети треба помістити в форму по запіканню і ще раз промазати олією.
4. Готуйте заливку. Для цього змішайте яйця та 200 грам сметани (або кислого молока). Полийте цією сумішшю всі рулетики і струсіть трохи форму, щоб заливка рівно скрізь розподілилася.
5. Випікайте болгарську лазню у нагрітому до 180 град. духовці 30 або 35 хвилин, поки не утворюється золотиста скоринка.
Вам сподобався рецепт? Ймовірно, ви також захочете спекти болгарську лазню з тонкого тесту домашнього приготування. І відразу побачите, що вся випічка миттєво з’їдено!
Запам’ятайте цей рецепт!