Найкращий рецепт пончиків. Просто, швидко та дуже смачно

Пончики є дуже смачним та оригінальним солодким частуванням. А в США від них і зовсім все без розуму. Сьогодні ми з вами приготуємо цю страву так, що вона вийде не жирною, пишною і дуже смачною.

Нам потрібно взяти такі інгредієнти:

  • 50 мл теплої води; жирного теплого молока – 300 мл;
  • 3 ст. цукру; щіпку солі; Пару яєць та 10 гр сухих дріжджів;
  • Олії вершкового – 100 гр; борошна – 650 гр;
  • Рослинної олії – півлітра.

Готуються пончики так:

З’єднуємо молоко та воду. Якщо вони холодні, підігріваємо до теплого стану. Додаємо до них усі дріжджі, яйця, цукор, сіль. Збиваємо все віночком.

Масло вершкове натираємо на тертці, додаємо в масу. Туди ж висипаємо муку|борошно| і замішуємо тісто. Продовжуємо процес вимішування на припиленому борошном столі. Комок тіста, що вийшов, змащуємо маслом, кладемо в тарілку глибоку, накриваємо харчовою плівочкою і ставимо біля джерела тепла (батарея або на сонці) на годину-півтори.

Через цей час знову вимішуємо тісто і робимо із нього 18-20 невеликих кульок. Накриваємо їх рушником і залишаємо піднятися ще хвилин на 20.

Після цього у кожній кульці пальцем робимо дірку і трохи розтягуючи її робимо кільце. Смажимо кожен пончик у киплячому маслі, поки з кожного боку не побачимо золотисту, хрумку скоринку.

Обов’язково викладаємо готові пончики на паперовий рушник і зверху також накриваємо ним. Після того, як жир вбереться в папір, ви можете покрити пончики глазур’ю або сиропом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.