Персиковий торт суфле без випічки
Цей зовні красивий і ніжний на смак десерт приготувати дуже швидко. До того ж, і досить просто.
Для нього треба лише вибрати вершки саме жирні. Тоді торт вийде саме таким, як хочеться. Персики ж спокійно можна замінити або консервованими ананасами, або якимись іншими фруктами.
Склад продуктів:
- Галетне печиво – близько 120 г; Вершкове масло – не більше 80 г; 200 мл вершків жирних;
- На вибір: сметана великої жирності чи грецький йогурт – 250 грамів; Цукрова пудра – 25 г;
- Згущене молоко – 60 грамів; 12 г желатину листового; Персики або інші фрукти взяти 600 грамів;
- Для декору потрібні жирні вершки – 150 мл і також 25 грамів пудри (цукрової).
Кроки з приготування торта
* Спочатку треба подрібнити печиво, тобто розфарбувати його. І змішати із вершковим маслом, попередньо розтопленим.
* Потім викладайте це у форму, яку застелили пергаментом. Ущільніть склянкою. І поставте форму в холодильник.
* Від шкірки очищаємо персики, ріжемо на шматочки. Основну частину перебийте занурювальним блендером до пюре.
* Желатин залийте водою і залиште для набухання.
* Тепер треба збити масу до однорідності.
* Наступне – розтопити желатин і змішати зі вже збитою масою.
* Додати персики, нарізані шматочками, перемішати та викласти масу у форму на застиглу основу з печива.
* Накрити плівкою десерт і поставити в холодильник для застигання.
* Видавити трояндочки по всій поверхні торта. Додати шматочки персиків та подати до столу.
До речі, желатин можна використовувати будь-який, який у вас є вдома.