Після довгого та ситного застілля, часом хочеться на десерт з’їсти щось солодке, але водночас легке. У такому разі вам допоможе наше «Бите скло».
Для приготування цього яскравого та смачного десерту нам знадобляться:
- Сметана (жирність мінімум 20%, вона має бути не кислою) – 400 гр;
- Банку згущеного молока; Желатин (якісний) – 25 гр;
- Вода та різнокольорове желе в пакетиках.
Готується «Бите скло» таким чином:
Насамперед нам потрібно приготувати різнокольорове желе. Зробіть це згідно з інструкцією на пакетику. Зазвичай я готую желешки перед сном, а вранці готую торт.
Кімнатної температури сметану та згущене молоко змішуємо віночком. У склянці води розчиняємо желатин. Додаємо його до сметані та згущеного молока. Перемішуємо. Приготовлене наперед кольорове желе нарізаємо шматочками і змішуємо з іншими інгредієнтами.
У форму для торта (краще взяти рельєфну з красивими візерунками) виливаємо приготовлену нами масу. Забираємо торт на 6 годин у холодильник.
Наше «Бите скло» готове! У розрізі воно виглядає приголомшливо. До речі, за бажанням для додаткової текстури можна додати в торт шар хрусткого печива.
Готуйте із задоволенням!