Сьогодні ділюся з вами рецептом незвичайного та дуже ароматного кляру.
Такий кляр відмінно підходить для курячого філе, риби, кальмарів і звичайно ж овочів.
Сама цибуля не відчуватиметься, а додасть пікантну нотку приготованій страві.
Все, що ви приготуєте в цьому оригінальному клярі, можна сміливо подавати не тільки на вечерю, а й на святковий стіл.
Інгредієнти:
Цибуля 1-2 шт середнього розміру
Часник 1-2 зубчики
Яйця курячі 2 шт
Борошно 4-5 ст. ложок
Сметана 2 ст. ложки
Сіль за смаком
Зелень за бажанням
Рослинна олія для смаження
Приступимо:
1. Цибулю та часник чистимо від лушпиння і подрібнюємо в чаші блендера до однорідної маси.
2. До цибулі в чашу блендера додаємо яйця, сметану, борошно, сіль та зелень. І добре збиваємо. Кляр по консистенції повинен нагадувати тісто на оладки.
3. Перекладаємо кляр у відповідну ємність.
4. Курку, рибу або кальмари ріжемо невеликими шматочками та натираємо спеціями.
Перед тим як приступити до приготування, раджу підготовлені шматочки опустити в кляр хвилин на 10-15, щоб трошки промаринувалися.
5. У сковороді добре розігріваємо олію і обсмажуємо (курку, м’ясо, рибу) з двох сторін до золотистого кольору.
Приготовлені в такому клярі продукти виходять соковиті, ніжні з приємним смаком і хрусткою скоринкою.