Пристосувалася солити скумбрію в пакеті: смачніше, ніж у розсолі, і посуд не потрібний. Ділюсь рецептом у коментарі!

Не встигаю купувати скумбрію — скільки не засолю, все мало. Люблю солону скумбрію! Я її солю у різний спосіб — і сухим посолом, і в розсолі. Але нещодавно знайшла новий спосіб – у пакеті, і ось він мені найбільше подобається тепер. Це дуже зручно — склав усе в пакет і нехай солиться — і посуд забруднити не треба.

Продукти які нам знадобляться:
скумбрія,
сіль,
цукор,
спеції.

Нам знадобиться одна скумбрія вагою приблизно 500 гр. Потрошимо, видаляємо плавці, хвіст і голову. Беремо звичайнісінький поліетиленовий пакет (можна взяти два, щоб нічого не протікло), кладемо в нього 1 столову ложку солі без гірки і 1 чайну ложку цукру. Скумбрію кладемо в пакет і натираємо сіллю і цукром з усіх боків і всередині теж.

За бажанням додаємо спеції (чорний перець, коріандр, лавровий лист та ін), тоді рибка вийде пряного посолу. Але я їх не кладу, бо вважаю, що спеції псують смак скумбрії. На мій погляд, рибі потрібні лише сіль та цукор. Ось і все. Пакет зав’язуємо та прибираємо в холодильник на 24 години (на добу). Потім дістаємо скумбрію та нарізаємо на шматочки.

З картоплею, цибулькою і чорним хлібом – просто смакота! Скумбрія виходить малосольна, дуже смачна! Якщо за раз усі не з’їли, то рибу прибираємо в контейнер чи скляну банку, додаємо трохи олії. Забирати її назад у пакет не треба, інакше пересолена вийде. Ось такий простий рецепт у мене. Усього вам доброго!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.