Усі промивають рис для плову звичайною водою — а я ні. Знайшла інший спосіб: рис завжди розсипчастий.

У мене ніколи раніше не виходив такий розсипчастий плов, як нещодавно. Я перепробувала безліч різних способів, починаючи від простого промивання водою з-під крана і закінчуючи замочуванням та використанням окропу.

Звичайно, багато хто з цих способів дієвий, і рис дійсно стає розсипчастим. Однак, нещодавно я виявила найпростіший і ефективніший спосіб видалити крохмаль з рису – це головна причина його клейкості.

До речі, я давно вже не промиваю рис звичайною водою, і ось чому:

Проста вода не справляється з вимиванням крохмалю так, як треба. Потрібно багато часу (і води), щоб справді видалити крохмаль, промиваючи рис звичайною водою.

Промивання навіть 10 чи 20 разів звичайною водою недостатньо, тому потрібний зовсім інший підхід.

І ось я його знайшла:

Для приготування плову (або просто гарніру та інших страв) рис потрібно промити у солоній воді! Це весь секрет мій. Сіль виявляється чудово видаляє крохмаль з рису, і це відбувається дуже швидко.

Достатньо лише 3-4 рази промити рис водою солоною, і він стає розсипчастим, кожне зернятко окремо. Смак просто чудовий!

Щодо кількості солі, я не маю точних пропорцій. Я кладу сіль на око, приблизно 1 столову ложку на 1 літр води. Вода має бути кімнатної температури або трохи теплою, щоб розчинилася сіль.

Як тільки сіль розчиниться, можна приступати до промивання рису.

Ось такий простий спосіб приготування рису розсипчастого та ще й дуже смачного. Я впевнена, що багато хто знайде його корисним і скористається ним.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.