Задаєтеся питанням, як отримати смачні котлети? Цю відповідь вже отримали господині з радянських міських їдалень. Вони робили правильне панування, що було запорукою хороших котлет. Повторити їх варіант приготування вийде і в інших господинь, потрібно лише дотримуватися вказівок.
Інгредієнти для котлет:
- Панірувальні сухарі – 200 г.;
- Рис – 200 р.;
- Вода – 250 мл;
- Вершкове масло – 20 г;
- Фарш – 500 р.;
- Рослинна олія – 50 мл;
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- Яйце куряче – 1 шт.;
- Часник – 3 зубчики;
- Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.;
- Сіль – 0,5 ч. л.;
- Окріп – 600 мл.
Приготування котлет:
Перед початком потрібно ретельно промити рис кілька разів.
Далі ми в окремій тарі змішуємо 100 г панірувальних сухарів та воду. Залишаємо на 5-10 хвилин набухати.
Часник та цибулю подрібнюємо максимально дрібно, для цього можна використовувати блендер. Додаємо цибулю та часник у фарш.
М’ясо з цибулею солимо і перемішуємо вилкою або лопаткою. Викладаємо до фаршу набряклі панірувальні сухарі, розбиваємо яйце і висипаємо чорний мелений перець. Спочатку перемішуємо м’ясну масу вилкою, потім можна заважати руками.
За допомогою їдальні ложки формуємо котлети.
Рослинну олію підігріваємо на сковороді. Смажимо котлети на середньому вогні, з кожного боку по 2 хвилини.
Далі на чисту сковороду висипаємо рис та обсмажуємо протягом 3 хвилин. Виливаємо до рису окріп і гасимо крупу під кришкою на повільному вогні 5 хвилин.
Викладаємо в рис вершкове масло та рівномірно розподіляємо котлети. Продовжуємо гасити під закритою кришкою 10 хвилин.
Таким чином ми отримуємо ситну вечерю. Цей рецепт раніше використовувався в радянських їдальнях, він швидкий та економічний.